Fobier og hvordan du bliver fri for din fobi

Lad mig starte med at svare på, om du kan blive fri for den eller de fobier du render rundt med. Svaret er ja! Selvom du måske ikke logisk kan huske et tidspunkt, hvor du var fri for din frygt omkring edderkopper, dårlig lugt, en flyvetur eller en anden af de over 500 registeret fobier, så besidder du evne til at slippe den irrationelle frygt og derved din fobi.

Stop med at løbe for din angst

Hvad er fobier?

Slår man op i en ordbog, så betyder en fobi at have en sygelig angst eller afsky for noget bestemt*. Uanset hvad det bestemte end måtte være, så er en fobi en adfærd, som ikke altid helt stemmer overens med det man står overfor. Tager man flyskræk, en af de mere kendte fobier – så kan man hive lige så mange fakta op omkring, hvor sikkert det er at flyve og at det er mere sikkert end at gå en tur, uden at det vil have nogen større indflydelse på de fleste som lider af flyskræk.

Hypnoterapi er effektiv mod fobier

I Hypnoterapi kan der arbejdes meget effektivt med fobier, hvis du er motiveret for at give slip på den og din frygt. Fobier kan nemlig både være noget man har fået i løbet af livet, men det kan også være arveligt. Arvelig i den forstand, at det kan være tillært gennem dine forældre, dine søskende eller andre personer som du var tæt på i din barndom. Det kan være noget som måske dengang var meget smart at have, en strategi for at opnå opmærksomhed, eller en anden bestemt ting.

Fobier giver ikke altid mening

Ligeså irrationel som en fobi kan være, ligeså irrationel kan måden du har fået den på være. For det logiske sind giver det måske ikke mening, men for det ubevidste sind som vi arbejder med i både NLP og i Hypnoterapi, hviler den forbindelse mellem det objekt som du er fobisk for og din adfærd/reaktion. Du kender både objektet og din adfærd andetsteds fra. Men i det ubevidste, i hjernen, er der dannet en forbindelse mellem de to. En forbindelse som hvis bliver kigget på af dine voksne briller, din voksne logik – ikke længere giver mening. Gennem det terapeutiske arbejde kan du lære at bryde og skifte forbindelsen ud med en ny. Noget som kan skabe nye muligheder for dig.

 

* Kilde: ordnet.dk/